Itt van most

Fakró tetőkibúvók

Fakró tetőkibúvók
VÉSZKIJÁRATI ABLAK FE
A Fakro vészkijárati ablak nagy méretének és 68 fokban történő nyithatóságának köszönhetően lehetőséget ad menekülési út képzésére a veszélyeztetett helyiségből. A legjobb minőségű fenyő faanyagból készült, impregnált és színtelen lakkal kétszer lakkozott. Egykamrás hőszigetelő üvegezéssel rendelkezik, melynek hőszigetelési együtthatója Uüveg = 1,1 W/m2K. A P1 osztályú belső üveg laminált, a külső üvegtábla pedig edzett. Az ablak N és V mélységben szerelhető.

A vészkijárati ablak nyitása
Akasszuk ki a felső kallantyút, hogy 180 fokban kibillenthessük az ablakszárnyat a tisztítás céljából.
Az ablak alsó részére szerelt kilincsek lehetővé teszik az ablak nyitását 40 fokig.
Az ablak rendelkezik két rögzítő fogantyúval.
Ezek felszabadításával a szárnyat 40-ről 68 fokra ki lehet nyitni, ennek köszönhetően az ablak menekülési útvonalként szolgál a veszélyeztetett helyiségből.
Burkolókeretek
A vészkijárati ablakok 20-55 fokos dőlésszögű tetőkbe szerelhetők. Az ablakokhoz ugyanazok a burkolókeretek tartoznak, mint a billenő ablakokhoz, a különböző tetőfedő anyagoktól függően: ESV, EZV, EHN. Lehetőség van más Fakro ablakkal, továbbá a Duett és térdfal ablakkal történő csatlakoztatásra is.
Kiegészítő felszerelés
A felnyíló-billenő ablakhoz szintén alkalmazhatók a billenő ablaknál rendelkezésre álló kiegészítők. Kivételt képez a külső roló, amit külön kell megrendelni.

 • A LUX típusú ablak egykamrás, hőszigetelő üvegezéssel készül, Uüveg = 1,1 W/m2K. A külső üvegtábla edzett üveg, a belső pedig P1 biztonsági osztályú, ragasztott üveg.
 • Az ablak 15° és 55° közötti dőlésszögű tetőkbe építhető be.
 • Az ablakot burkolókerettel együtt építjük be a tető síkjába.
 • Az ablakokhoz nagy választékban kapható kiegészítők megegyeznek a billenő ablakok kiegészítőivel, viszont a külső napellenző roló és a külső redőny eltérő szerkezetűek.
Fakro tetőtéri ablak
Méretek:
Fakro tetőtéri ablak
HŐSZIGETELŐ TETŐKIBÚVÓ ABLAK FW
Hőszigetelő tetőkibúvó ablak FWP, FWL felnyíló szerkezetű. Egyesíti magában a tetőablak és a tetőkibúvó ablak jó tulajdonságait. Oldalra nyitható szerkezet (jobbra nyíló változat – a képen balra) és a nagy méret (57*89 a hasznos felület) lehetővé teszi a könnyű és biztonságos kijutást a tetőre.
A biztonságos, hőszigetelő üvegezésnek köszönhetően minden lakóhelyiségbe ajánlott (szobák, fürdők, irodák). Az ablakszárny belső mérete megegyezik a többi ablak méretével, ezért ugyanúgy fel lehet szerelni beltéri kiegészítőkkel: rolók, redőnyök, reluxák stb.
A hőszigetelt tetőkibúvó ablak kilincse oldalsó szerelésű. A kilincs biztosítja a légmentes lezárást és a két, kissé nyitott helyzetben történő rögzítést, lehetővé téve a friss levegő beáramlását a szárny és a keret között.

Külső méret: 66*98 cm, 66*118 cm.
Az ablak Lux (FWL) vagy Plus (FWP) változatban készül.
A hőszigetelt tetőkibúvó tartozéka a speciális burkolókeret.
Típusai: ES-W, EZ-W, EL-W, EH-W.
A hőszigetelő tetőkibúvó oldalt nyíló szerkezetű ablak.
Egyesíti magában a tetőablak és a tetőkibúvó előnyeit. Az ablakot fűtött lakóhelyiségbe ajánljuk.
Az ablak oldalra nyílik:
jobbos változat (R) mint a képen,
balos változat (L).
Az ablak nagy nyílásmérete lehetővé teszi a könnyű és biztonságos kijutást a tetőre.
Alaptípusok:
PLUS (FWP-R, FWP-L)
LUX (FWL-R, FWL-L)

 • Az ablak egykamrás hőszigetelő üvegezéssel készül Uüveg = 1,1 W/m2K. A külső üvegtábla edzett üveg.
  Az ablak 15° és 55° közötti dőlésszögű tetőkbe építhető be.
 • A hőszigetelő tetőkibúvó ablakokhoz speciális, ESW, EZW és EHW típusú burkolókeretek használatosak.Az ablakok vízszintesen sorolhatók más szerkezetű ablakokkal.
 • Az ablakokhoz nagy választékban kapható kiegészítők.
Fakro tetőtéri ablak
Méretek:
Fakro tetőtéri ablak
TETŐKIBÚVÓ ABLAK WS
A Standard FWS tetőkibúvó ablak lehetővé teszi a tetőre való kijutást a karbantartási munkálatok elvégzése céljából. A standard típusú tetőkibúvó ablak felnyíló szerkezetű.
A domború, átlátszó kupola felemelésével könnyen kijuthatunk a tetőre, továbbá jól bevilágítja a tető alatti teret.
Az anyag, amelyből készítik, ellenáll a légköri hatšsoknak pl.: UV sugárzás, jégeső.
Viszonylag gyenge hőszigetelő képessége miatt a Standard tetőkibúvó ablakot a fűtetlen tetőterekhez ajánljuk. A tetőkibúvó ablakkal egységet képez a burkolókeret. Ez lehetővé teszi a könnyű csatlakoztatást a sík (FWS-S) vagy a profilos (FWS-Z) tetőfedő anyagokhoz.

A Fakro tetőkibúvókat fém fogantyúval látták el, amely lehetővé teszi a légmentes zárást vagy két szellőzőpozícióban a rögzítést a helyiség szellőztetése céljából.
Az 54*75-ös ablak egy fogantyúval rendelkezik, míg a 86*86-os kettővel.
légmentes zárás
kis nyitás
nagyobb nyitás

A WS hagyományos tetőkibúvó lehetővé teszi a biztonságos kijutást a tetőre a karbantartási munkák elvégzése céljából. A hagyományos tetőkibúvó felnyíló szerkezetű ablak. A domború kupola biztosítja a padlástér jó megvilágítását, és felnyitva lehetővé teszi a tetőre való könnyű kijutást. Az anyag, amiből készül, ellenáll az időjárási tényezőknek. A gyenge hőszigetelő tulajdonságaira tekintettel kizárólag a fűtetlen helyiségekbe ajánlott.

 • A hagyományos tetőkibúvó 15o és 60o közötti dőlésszögű tetőkbe építhetők be.
 • A burkolókeret, mely a tetőkibúvónak osztatlan része, lehetővé teszi az ablak könnyű összeépítését:
  – sík (WSS),
  – hullámos (WSZ),
  – magas profilú (WSH) tetőfedő anyaggal.
Fakro tetőtéri ablak
Méretek:
Fakro tetőtéri ablak
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Related posts