Építőanyag akcióÉpítőanyag érvényes árakEgyedi árajánlat kéréseKapcsolat - Építőanyagabc

 

 

 

Partnereink

 

Kezdőlap >>Tetőfedő anyagok >> Kerámia tetőcserép

Kerámia tetőcserép

A kerámia tetőcserép a legelterjedtebb tetőfedő anyag, évezredek óta bevált és mégis nagyon modern (először az etruszkok használtak agyag tetőcserepet kb. i.e. 800 évvel). Szorosan vett értelemben csak az agyagból készült tetőfedőanyag nevezhető cserépnek. Természetes alapanyagból készült környezetbarát építőanyag, mely tiszta természetes anyagokból: "föld - víz - levegő - tűz" készül.

Nyersanyaga vályog ill. agyag - vízzel keverve, hogy plasztikus legyen - levegővel szárítva - gázzal égetve. Környezetbarát gyártási folyamat, gond nélkül tárolható és újra felhasználható.

A kerámia tetőcserép választék

Kerámiacserép, Kerámia tetőcserép
Tondach kerámia tetőcserép

Kerámiacserép, Kerámia tetőcserép
Leier kerámia tetőcserép


Creaton kerámia tetőcserép

Kerámia tetőcserép - általános leírása

Igen sokoldalú építőanyag: felújításokhoz és új építkezésekhez, nagy formaválasztékú paletta a nyugodttól a mozgalmasig, a klasszikustól a mediterránstílusúig. Gazdag színválasztéka a natúrtól az engóbozotton (színezett) át a mázasig lehetővé teszik az egyéni igények kielégítését is. A dupla fej- és oldalhornyolás a sajtolt tetőcserepeknél biztos és szorosan záródó fedést nyújt, mely nagyobb tömítettséget eredményez a víz, hó és por ellen.

A kerámia tetőcserép nagyon kellemes építőanyag, melegség és komfortosság érzetét kelti. Teljesen természetbarát, egyáltalán nincs károsanyag kibocsátása!

A kerámia tetőcserép környezeti hatássokkal szemben igen ellenálló:

 • UV-ellenálló (színtartóság)
 • Saválló (savas eső)
 • Lúgálló (pl. ellenállás madárpiszokkal szemben)
 • Nagyon magas mechanikai igénybevehetőség (hónyomás, jég...)
 • Tűzálló
 • Fagyálló
 • Igen gazdaságos építőanyag, mely hosszú használati élettartamának (kb. 80-100 év), magas értékállóságának, újra felhasználhatóságának és könnyű kezelhetőség köszönhető.
 • Nincs szükség utólagos mázolásra, bevonásra.

   

Kerámia tetőcserép Gyártástechnológia:

A kerámia technológia három alapvető részre bontható.

 • Kerámiacserép, Kerámia tetőcserép Első rész az agyagkitermelés, valamint az agyagelőkészítés. Az agyag bányászása külfejtéses művelésű bányában történik. Az itt nyert nyersanyagot megfelelő receptúra szerint depóban helyezzik el, ott egy évig pihentetik és csak azután használják fel a termelésben. Ahhoz azonban, hogy az agyagból tetőcserép készülhessen, azt meg kell őrölni, nedvesíteni, homogenizálni. Ez a folyamat az agyag megmunkálása.

 

 • Kerámiacserép, Kerámia tetőcserépA második fázis a nyersgyártás, amikor a kész masszából tetőcserép készül. Ehhez megfelelő gépsorok kapcsolódnak, melyek segítségével sajtoljuk, daraboljuk, szárítjuk, a megszárított cserepet kemencekocsira rakjuk, vagyis égetésre előkészítjük. A nyersgyártás az alapanyag sajtolásától az égetésre előkészítés folyamatáig tart.

 

 • Kerámiacserép, Kerámia tetőcserép
  A harmadik fő folyamat az égetés és csomagolás. A száraz tetőcserép a kemencében 1000 °C-on kiég és égetett kerámiává válik. A készterméket egységrakatba csomagoljuk, így kiszállításra alkalmas állapotba kerül.

 

 

Árajánlat kérés : Építőanyagabc - Online építőanyag kereskedés és tüzép

 • Ha olyan építőanyagra lenne szüksége amelyet nem talál meg az építőanyagabc oldalain, ne habozzon és vegye fel velünk a kapcsolatot : infoKUKACepitoanyagabc.hu

 • Ha olyan építőanyagról szeretne árat kérni amelyet nem talált meg a honlapunkon, kérjük használja az árajánlatkérő űrlapunkat, amelynek segítségével építőanyag kereskedő és tüzép partnereink személyre szabott árakat fognak adni Önnek! Árajánlat kérés

 

Fontos

Fontosabb építőanyag ár
A fontossabb építőanyag árlisták aktualizálása.

Kémény, kéményrendszerek
Kéményrendszer kínálat aktualizálása

Creaton tetőcserép választék bemutatása
Kiváló minőségű tetőcserepek bemutatása.

Linkcsere (ajánlja Ön is weboldalát)

Ajánlataink

ÉpítőanyagABC - Főoldal

Építőanyag linkgombÉpítőanyag akció Építőanyag linkgombÉpítőanyag ár Építőanyag linkgomb Építőanyag árajánlat kérés Építőanyag linkgomb Kapcsolat